Octrooigemachtigde in opleiding
Hessel van der Weide (dr.)
Octrooigemachtigde in opleiding

Carrière
Hessel heeft een academische achtergrond in Moleculaire levenswetenschappen (BSc, Rijksuniversiteit Groningen) en Infectiebiologie & Immunologie (MSc, Erasmus MC Rotterdam). Hij promoveerde aan het Erasmus MC op de ontwikkeling van antibiotica-nanogeneesmiddelen ter behandeling van longinfecties. Na zijn promotie heeft Hessel een jaar gewerkt bij YSIOS Capital in Barcelona als investeringsanalist in de biotechnologie.

Vanaf februari 2022 werkt Hessel als octrooigemachtigde in opleiding bij EDP Patent Attorneys.

Persoonlijkheid
Hessel wordt enthousiast van de praktische toepassing van innovatieve wetenschappelijke concepten. Hij heeft een talent voor het vertalen van ingewikkelde processen en resultaten naar heldere en begrijpelijke taal. Hessel haalt veel voldoening uit een open en pragmatische samenwerking om een zo mooi mogelijk eindresultaat te behalen voor klanten.

Publicaties en lidmaatschappen
Hessel is co-auteur van zes publicaties in peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften en heeft zijn onderzoek op nationale en internationale conferenties gepresenteerd. Hij is lid van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Microbiologie (KNVM) en de Nederlandse Vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM).

+31 317 46 55 11