Octrooigemachtigde in opleiding
Stéphanie Bruekers (dr.)
Octrooigemachtigde in opleiding

Carrière
Stéphanie Bruekers studeerde Moleculaire levenswetenschappen (BSc en MSc, cum laude) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Voor haar afstudeerproject heeft ze bij de Universiteit van Cambridge (VK) onderzoek gedaan naar de differentiatie van individuele huidcellen. Vervolgens promoveerde zij aan de Radboud Universiteit (afdeling fysisch organische chemie) op haar onderzoek naar de invloed van substraateigenschappen op het gedrag van stamcellen. Hierna heeft ze deze kennis toegepast bij een biotech start-up gericht op de ontwikkeling en verbetering van synthetische hydrogelen voor driedimensionale celkweek.

Vanaf juni 2020 werkt Stéphanie als trainee octrooigemachtigde bij EDP Patent Attorneys.

Persoonlijkheid
Stéphanie heeft een multidisciplinaire achtergrond en brede interesse in technische innovaties. Door haar kritische blik kan ze snel doordringen tot de kern van een zaak en de relevante elementen boven tafel halen. Het adviseren van, en samenwerken met klanten vindt ze zeer motiverend.

Publicaties en lidmaatschappen
Stéphanie is co-auteur van vijf wetenschappelijke publicaties. Daarnaast heeft zij haar onderzoeksresultaten meermaals gepresenteerd op (inter)nationale congressen.

+31 317 46 55 11