(Senior) patent formalities officer

Momenteel zoeken we mensen voor de volgende vacature

EDP Patent Attorneys B.V. verleent wereldwijd diensten op het gebied van octrooien. Onze cliëntenportefeuille bestaat uit multinationals, kennisinstellingen, MKB, en startups. Wij zijn betrokken bij de cliënt, streven naar hoge kwaliteit en houden van transparantie. EDP Patent Attorneys B.V. is gevestigd in één van de mooiste en meest inspirerende kantoren van Nederland. Voor onze groeiende onderneming zijn we voor ons kantoor in Wageningen op zoek naar een:

(senior) patent formalities officer

WERKZAAMHEDEN

Je ondersteunt onze octrooigemachtigden en je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het administratieve proces van octrooiprocedures op (inter)nationaal niveau. Je bewaakt alle formaliteiten vanaf het moment van indiening en je draagt zorg voor de termijnbewaking in ons patent managementsysteem. Je beheert de octrooiportfolio’s en de workflows. Daarbij kun je denken aan de betaling van instandhoudingstaksen, het coördineren en laten registreren van bij voorbeeld overdrachten, naam- en adreswijzigingen, en pandrechten in octrooiregisters. Daarnaast correspondeer je met officiële instanties, buitenlandse agenten en cliënten. Ook houd je wijzigingen op het gebied van octrooiregelgeving bij. Je bent ook betrokken bij de opleiding van junior patent formalities officers en/of patent attorney trainees.

JOUW PROFIEL

Wij zijn op zoek naar iemand die het interessant vindt om op kwalitatief hoog niveau procedureel werk te verzorgen. Je bent klantgericht en stressbestendig, kunt accuraat en gestructureerd werken en wilt steeds bijleren. Je pakt graag nieuwe uitdagingen op, kunt open communiceren en je kunt goed samenwerken. Kwaliteit en verbetering van kwaliteit zijn voor jou belangrijk. Je kunt je zowel goed verdiepen in de inhoud, maar bewaart en bewaakt ook het overzicht over processen en termijnen. Je kunt uitstekend overweg met MS Office. Je hebt HAVO of VWO afgerond en werkt op HBO- of WO-niveau. Bij voorkeur heb je een HBO of WO rechten achtergrond. Je bezit het diploma Certified Formalities Officer en hebt enige jaren ervaring als patent formalities officer.

ONS AANBOD

Wij bieden een (parttime) functie aan van bij voorkeur tenminste 24 uur per week in een professionele en open werkomgeving. Je helpt mee aan de vorming van onze groeiende onderneming. Uiteraard krijg je bijpassende arbeidsvoorwaarden en salariëring.

INTERESSE?

Is dit de uitdaging waar je naar op zoek bent? Stuur dan een motivatiebrief met CV naar dhr. A. Ellens (ellens@edpip.nl). Meer informatie over ons bedrijf kun je vinden op www.edpip.nl.