No patent

without

strategy

wat wij voor u kunnen betekenen
onze diensten

voor gedegen advies en ervaring
Adviseurs

EDP Patent Attorneys nodigt u uit
kennismaken

voorbeelden
Inhomogene zoutverdeling in brood

frequently asked questions
#1 Wat is een octrooi?

Nieuws

  • Ontwikkelingen leiden tot onzekerheid voor unitair octrooi
  • Baanbrekend nieuws van het EPO?
  • Broccolipatent ingetrokken
Recente ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk en in Duitsland leiden tot verdere onzekerheden betreffende het unitair octrooi en het UPC ("Unified Patent Court").

Post-Brexit kondigde het VK aan geen lidstaat van het UPC te worden aangezien “Participating in a court that applies EU law and bound by the CJEU is inconsistent with our aims of becoming an independent self-governing nation.” Alhoewel... Lees het complete artikel

Planten geproduceerd via in essentie biologische processen lijken toch octrooieerbaar.

Het lijkt er op dat de Raad van Beroep (Board of Appeal) van het Europese Octrooibureau (EPO) heeft besloten dat planten geproduceerd via in essentie biologische processen toch octrooieerbaar zijn. Dit zou in strijd zijn met de recente amendering... Lees het complete artikel

Het Broccolipatent van Monsanto is ingetrokken door het Europese Octrooibureau. Deze intrekking is in lijn met richtlijn 98/44/EG van het Europees Parlement en de Commissie over de rechtsbescherming van biotechnologische uitvindingen.

De oppositiedivisie van het Europese Octrooibureau (EPO) heeft op 30-10-2018 besloten het octrooi EP 1 597 965 B1 - "Broccoli type adapted for ease of harvest" in te trekken.

Een basis voor dit besluit van de oppositiedivisie is... Lees het complete artikel