Octrooigemachtigde in opleiding
Alyssa van den Boom (dr.)
Octrooigemachtigde in opleiding

Carrière
Alyssa heeft een academische achtergrond in Moleculaire levenswetenschappen (BSc & MSc, Wageningen University & Research). Voor haar afstudeerstage heeft ze bij Trespa International B.V. onderzoek gedaan naar veiligere en verbeterde beschermende coatings. Hierna is ze bij de vakgroep Organische Chemie van Wageningen University & Research begonnen aan haar promotieonderzoek op het gebied van organische synthese en het functionaliseren van vlakke oppervlaktes en nanodeeltjes.

Vanaf maart 2023 werkt Alyssa als octrooigemachtigde in opleiding bij EDP Patent Attorneys.

Persoonlijkheid
Alyssa heeft een multidisciplinaire achtergrond en een zeer brede interesse. Haar nieuwsgierige en analytische karakter stelt haar in staat snel relevante informatie te vinden, verwerken, en vertalen naar een helder verhaal. Met haar natuurlijke behulpzaamheid streeft Alyssa naar een open communicatie met klanten, om een zo mooi mogelijk eindresultaat te behalen.

Publicaties en lidmaatschappen
Alyssa is co-auteur van vier wetenschappelijke publicaties, en de winnaar van de posterprijs bij NWO CHAINS (editie 2019). Daarnaast heeft zij haar onderzoeksresultaten meermaals gepresenteerd op (inter)nationale congressen.

+31 317 46 55 11