Europees en Nederlands octrooigemachtigde
Dick Stegeman (dr. ir.)
Europees en Nederlands octrooigemachtigde

Carrière

Dick studeerde chemische technologie aan de Universiteit Twente te Enschede met een specialisatie in procestechnologie. Hij verkreeg zijn doctoraat (PhD) aan dezelfde universiteit voor zijn thesis in de hydrodynamica van twee- en driefasenreactoren onder verhoogde druk. Daarnaast bezit Dick een PDEng titel voor het succesvol volbrengen van de ontwerpersopleiding procestechnologie georganiseerd door de Universiteit Twente en de Rijksuniversiteit Groningen. Dick heeft voor verschillende bedrijven en contractonderzoeksorganisaties uitvoerig gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe producten en processen in de chemie en de levenswetenschappen. Hij werkte als een assistent business development manager bij Kemira Chemicals in Rozenburg. Vervolgens heeft hij bij het agrotechnologische onderzoeksinstituut ATO-DLO in Wageningen gewerkt met een focus op nieuwe technologieën voor het (verder) verwerken van plantaardige en dierlijke grondstoffen en op methoden en technieken voor het uitvoeren van consumentenonderzoek in een real-life setting. Dick heeft hierna gewerkt als business development manager bij TOP BV in Wageningen, een bedrijf gericht op het ontwikkelen en implementeren van nieuwe processen en producten, in het bijzonder voor de voedselindustrie. Sinds mei 2014 werkt Dick bij EDP Patent Attorneys.

Expertise als octrooigemachtigde

Dick is ervaren in het opstellen en het vervolgen van octrooiaanvragen in de chemie, werktuigbouwkunde, fysica en de levenswetenschappen. De octrooiaanvragen waar hij bij betrokken is geweest beslaan onder meer mechanische apparaten, chemische technologieën, chemische en fysische analysemethoden, medische apparaten, voedsel(structurering)processen, milde conservatieprocessen.

Persoonlijkheid

Dick is breed geïnteresseerd in vernieuwingen en houdt er van bij innovaties op technisch en technologisch gebied betrokken te zijn. Hij kijkt graag met een kritisch oog naar nieuwe mogelijkheden en vindt het zeer motiverend klanten te adviseren, bij te staan en met ze samen te werken.

Publicaties en Lidmaatschap

Dick is schrijver en co-auteur van een tiental publicaties in wetenschappelijke en professionele tijdschriften. Daarnaast heeft hij meerdere posterpresentaties en mondelinge presentaties verzorgd over uiteenlopende onderwerpen tijdens zijn promotie- en zijn latere onderzoekswerkzaamheden. Hij is een lid van de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden.

+31 317 46 55 17